Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Yüzde 100 yerli animasyon için çalışmalar başladı

Türk animasyon tarihinde başarılı bir proje olarak adından söz ettirmeye aday olan 'Ali Baba ve Kırk Haramiler', Türkiye'nin önemli dijital oyun firmalarından Simsoft ile Calion ve TFİ Sinema şirketlerinin ortak yapımı olarak 2019'da vizyona girecek. Film, 1500'li yıllarda Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan Kostantiniyye yani bugünkü İstanbul'da geçecek. Kırk Haramiler ise aslından farklı olarak İstanbul Boğazı'nı tehdit eden deniz korsanları olarak karşımıza çıkacak.



KARADAĞLI'NIN SESİYLE
Projenin yapımcılarından Bilal Kalyoncu, animasyon filmin yüzde 100 yerli üretim olacağına dikkat çekti ve İngilizce seslendirme ile filmi en az 80 ülkeye ihraç etmeyi planladıklarını söyledi. 18 aylık zorlu bir süreç içinde oluşturulacak animasyon filmin karakter ve oyuncak tasarımlarını, ünlü Amerikan firması Mattel Hot Weels'ın tasarımcılarından olan Ersöz Erdoğan yapıyor. Tamer Karadağlı da filmde seslendirme yapacak. Animasyondaki karakterlere ruh verecek motion capture çekimleri, ODTÜ Teknopark'ta gerçekleştirildi. Prof. Dr. Veysi İşler'in gözetiminde yapılan çekimler; kullanılan teknik itibariyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.
'Ali Baba ve Kırk Haramiler', Türk animasyon film sektörü için çok umut verici bir proje. Türkiye'deki animasyon izlenme oranları yurt dışıyla karşılaştırıldığında; ciddi bir farklılık söz konusu... Bunun altında yatan belki de en önemli nedenlerden biri; Türkiye'de animasyonun sadece çocuklara özel olduğu algısı. İnanıyorum ki; 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' filmleriyle bu algıyı kıracağız ve her yıl birçok yerli animasyon filmi izleyeceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA